Средба и работилница со автор и илустратор

Денес во ЈОУДГ ВИНОЖИТО Сопиште на наше големо задоволство и на дечињата се реализира едукативна средба и работилница со автор и илустратор од едицијата ,,Светулка" и претставник од издавачката куќа ,,Сакам книги" Дечињата се запознаа со професијата автор, илустратор, читавме детска литература и имавме креативна творечка работилница на тема ,,Лисичката плетачка"🦊🦊🦊